Het Zeeuwse Verliesatelier

Praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding

Activiteiten agenda
 

Zondag 11 februari: Winterwandeling langs de Oosterschelde
Het Zeeuwse Verliesatelier organiseert op 11-02 een wandeling op Noord-Beveland voor mensen die een dierbare hebben verloren.
We wandelen vanaf 14.00 u in ongeveer een uurtje langs de prachtige Zeeuwse vloedlijn. Onderweg is er ruimte om naar eigen behoefte in gesprek te gaan met elkaar.
Meelopen? Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@hetzeeuwseverliesatelier.nl, dan ontvang je een bericht terug met de startlocatie van de wandeling.
Kosten: Deelname aan deze wandeling is gratis.


Zaterdag 30 Maart 2024: Creatieve workshop 'De kunst van verliezen'
Wanneer je diep geraakt wordt door een verlies brengt dat vaak intense en complexe gevoelens en gedachten met zich mee.
In deze wirwar van emoties kan het soms moeilijk zijn om onder woorden te brengen wat er in je omgaat. 
''De kunst van verliezen' is​​​​ een workshop waarin we met aandacht en op beeldende wijze stilstaan bij onze ervaringen met verlies en rouw. Deelnemers krijgen creatieve werkvormen en beeldende oefeningen aangereikt die uitnodigen tot zelfexpressie, introspectie en betekenisgeving. 

Voor wie
Deze workshop is bedoeld voor een ieder die een betekenisvol verlies heeft meegemaakt en hier op creatieve wijze ruimte voor wil maken en uitdrukking aan wil geven. Ook mensen wiens verlies al langer geleden heeft plaatsgevonden en die behoefte voelen aan beweging of verdieping in hun rouwproces, zijn van harte welkom om deel te nemen. 

Om optimaal te kunnen profiteren van de groepsdynamiek en het contact met lotgenoten, is het belangrijk dat deelnemers bereid zijn zichzelf en hun verliesgeschiedenis (naar behoefte) in te brengen tijdens deelrondes. Verder is het van belang dat deelnemers in staat zijn hun eigen emoties te dragen. 
Twijfel je of deze workshop bij jou aansluit? Bel of mail gerust voor overleg.

N.B. Creatief talent of ervaring in het werken met kunstzinnige materialen is niet nodig. Het beeldend werken is een medium, geen doel op zich. 

Praktische informatie
'De kunst van verliezen' is een volledig verzorgde eendaagse workshop die plaatsvindt op een fijne, rustige locatie op Noord-Beveland, op steenworp afstand van Nationaal Park de Oosterschelde. 

Begeleiding: Lindsay Leenpoel (rouw- en verliesbegeleider)
Locatie: Hofstede 's Gravenhoek (Emelissedijk 20, Wissenkerke)
Aanvang: 10.00 u - 16.30 u 
Kosten: € 135,-
Inclusief: Onbeperkt koffie/thee/water, iets lekkers bij de koffie, een uitgebreid lunchbuffet en alle kunstzinnige materialen waar mee wordt gewerkt. 
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@hetzeeuwseverliesatelier.nl. (Je inschrijving voor de workshop is pas definitief na betaling van de toegezonden factuur.)

Zondag 12 mei: Lentewandeling langs de Oosterschelde
Het Zeeuwse Verliesatelier organiseert op 12-05 een wandeling op Noord-Beveland voor mensen die een dierbare hebben verloren. We wandelen vanaf 14.00 u in ongeveer een uurtje langs de prachtige Zeeuwse vloedlijn. Onderweg is er ruimte om naar eigen behoefte in gesprek te gaan met elkaar.
Meelopen? Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@hetzeeuwseverliesatelier.nl, dan ontvang je een bericht terug met de startlocatie van de wandeling.
Kosten: Deelname aan deze wandeling is gratis.

 

Juni 2024: Start groepsbijeenkomsten 'Rouw aan zee'
Een kunstzinnige reis door jouw innerlijke rouwlandschap.
In zes groepsbijeenkomsten onderzoeken je op creatieve en ervaringsgerichte wijze hoe jij omgaat met verlies. We kijken hierbij terug naar het verleden, hebben aandacht voor het hier en nu en werpen een blik op de toekomst. 
We geven uitdrukking aan onze rouwbeleving in woord en beeld door afwisselend kunstzinnig te werken en hier in gesprek met elkaar op te reflecteren en betekenis aan te geven. 

(Praktische informatie rondom data en kosten volgt nog.) 

Interesse om deel te nemen aan het groepstraject?
Stuur dan (vrijblijvend) een mail met je gegevens naar info@hetzeeuwseverliesatelier.nl. Je wordt dan op de wachtlijst gezet en ontvangt bericht zodra het mogelijk is om in te schrijven voor het traject 'Rouw aan zee'.